Medovina Krkonošská 18% 0,5 litru mandlová.
MANDLOVÁ – velmi oblíbená chuť hořkých mandlí. Tato medovina je vhodná i k ohřívání (na cca 40 C°, nevařit, neředit vodou).
Krkonošská medovina je vyráběna výhradně z prvotřídního českého medu a vody z horských pramenů v okolí Janských Lázní.
Nejsou používány žádné konzervační prostředky.
Vyšší obsah alkoholu (18%) medovinu dostatečně stabilizuje, což zaručuje její neomezenou trvanlivost.
Krkonošská medovina je záměrně méně sladká ve srovnání s většinou jiných medovin na našem trhu.
Má charakter aperitivu a mnohé hotely, restaurace a vinárny v Krkonoších i jinde ji tak používají.
V roce 2005 obdržela firma certifikát opravňující používat značku " Krkonoše - originální produkt". Potvrzuje, že se naše medovina vyrábí v chráněném území evropského významu, spadajícím do soustavy Natura 2000.
V tomto území jsou respektována pravidla přírodního a zdravého hospodaření, která jsou v souladu s ochranou přírody.
Medovina je alkoholický nápoj vzniklý kvašením roztoku medu a vody.
Patří mezi nejstarší alkoholické nápoje, určitě starší než pivo a víno.
Vyráběla se ve všech civilizacích a na různých místech světa.
Není tedy pravdou, že by byla typickým nápojem jenom Čechů, Keltů nebo jiných národů. Proto ji v různých variantách najdeme v celé Evropě.
Vzhledem k tomu, že med byl vždy vzácnou surovinou, byla i medovina ve starověku a středověku určena především pro panovnické dvory, slavnostní příležitosti apod.
Později se rozšířila i do měst, kde byly běžné šenky medné a vinné. Když Karel IV. zavedl u nás pěstování vinné révy, byla postupně medovina vytlačována vínem a také pivem.
Vzájemným poměrem medu a vody na začátku kvašení je možné ovlivnit obsah alkoholu ve výsledném produktu. Chuťové variability lze dosáhnout různými přísadami, které jsou výrobním tajemstvím každého výrobce.
Výroba medoviny je náročná na energie, prostory, suroviny i čas. Nenechá-li se dobře dozrát (což může trvat rok i několik let), má sklony k dalšímu rozkvašení.
Obal: Skleněná čirá vysoká lahvička
Výška láhve: 31,1 cm
Průměr uzávěru láhve: 29 mm
Dno, průměr: 6,2 cm
Hmotnost láhve: 910 g
Obsah alkoholu: 18 %
Objem láhve: 500 ml / 500 mililitrů / 0,5 l / 0,5 litru / 50 cl
Složení: voda, med, jemný líh, cukr, bylinné extrakty, aroma, barvivo E150d, viz. popis produktu a etiketa
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Konzumace: Medovinu lze pít chlazenou jako bílé víno nebo ohřátou na cca 40° C. Do ohřáté medoviny klasik doporučujeme pro další obohacení chuti přidat plátek citronu, do višňové obdobně kousek pomeranče.
Alergeny: Produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení výrobku spolu s alergeny je k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let.Přehled všeho Alkoholu Apicor Krkonošská medovina v sekci: Apicor Krkonošská medovina Alkohol
Přehled všeho Alkoholu, Likérů a Destilátů v sekci: Alkohol, Likér, Destilát
Alkohol, Likér, Destilát na dobré pití i jako pěkný dárek, informace a zboží nabízí eshop TAVLiSa