Bylina se v lidovém léčitelství využívá a příznivě ovlivňuje:
Lapacho je bylinný nápoj pocházející z Jižní Ameriky, nazývaný též nápoj Inků. Je připravován z vnitřní kůry stromu lapacho (Tecoma lapacho, Tabebuia impetiginosa), který indiáni nazývají stromem bohů. Pro svoji barvu, se někdy nazývá také červené lapacho.
Lapacho je vhodné pro prevenci všech infekčních a plísňových onemocnění, při rakovinách jako podpůrný prostředek pro imunitní systém a na odplísnění organismu. Všechny zmíněné účinky jsou dány jeho působením na imunitní systém. Stimuluje tvorbu červených a bílých krvinek, normalizuje složení krve, zlepšuje zásobení buněk těla kyslíkem, posiluje srdce a cévy a brzdí růst rakovinných buněk. Je silným antioxidantem, ochraňuje tělo před různými toxiny.
Běžně se připravuje odvar, kdy se vaří 4 lžičky lapacha v litru vody po dobu 5 minut vařit, poté odstavíme a necháme ještě 15-20 minut luhovat. Lze také připravit lehce stimulující nápoj použitím 2-3 lžiček lapacha na 3 litry vody a jen 3 minuty povařit a ihned scedit. Lapacho lze pít jak teplé tak vychlazené. Tento nápoj by se pro svou účinnost neměl používat déle než 3 týdny v kuse.
Byliny, Rostliny, Plody všech výrobců v sekci: Byliny, Rostliny a Plody Přehled
Přehled Bylin, Rostlin a Plodů Grešík v sekci: Grešík Byliny, Rostliny a Plody
Čaje, Bylinky, Plody a Bylinné směsi na čaj, informace a zboží nabízí eshop TAVLiSa