medovina Krkonošská Reliéf 18% 0,5l vosk klasik

výrobce:Apicor
katalogové číslo:7235
EAN:8597066072352
Dostupnost / bez archivu: . . . . . . . . Nedostupné . . . . . . . . . . Archiv dříve nabízeného zboží . . . . . . . . .
cena bez DPH:164,38 Kč

198,90 Kč

KLASIK – mírně nahořklá bylinná chuť. Tato medovina je vhodná i k ohřívání (na cca 40 C°, nevařit, neředit vodou) s plátkem citronu. Krkonošská medovina je vyráběna výhradně z prvotřídního českého medu a vody z horských pramenů v okolí Janských Lázní. Nejsou používány žádné konzervační prostředky. Vyšší obsah alkoholu (18%) medovinu dostatečně stabilizuje, což zaručuje její neomezenou trvanlivost. Krkonošská medovina je záměrně méně sladká ve srovnání s většinou jiných medovin na našem trhu. Má charakter aperitivu a mnohé hotely, restaurace a vinárny v Krkonoších i jinde ji tak používají. Medovinu lze pít chlazenou jako bílé víno nebo ohřátou na cca 40° C. Do ohřáté medoviny klasik doporučujeme pro další obohacení chuti přidat plátek citronu, do višňové obdobně kousek pomeranče. V roce 2005 obdržela firma certifikát opravňující používat značku " Krkonoše - originální produkt". Potvrzuje, že se naše medovina vyrábí v chráněném území evropského významu, spadajícím do soustavy Natura 2000. V tomto území jsou respektována pravidla přírodního a zdravého hospodaření, která jsou v souladu s ochranou přírody. Medovina je alkoholický nápoj vzniklý kvašením roztoku medu a vody. Patří mezi nejstarší alkoholické nápoje, určitě starší než pivo a víno. Vyráběla se ve všech civilizacích a na různých místech světa. Není tedy pravdou, že by byla typickým nápojem jenom Čechů, Keltů nebo jiných národů. Proto ji v různých variantách najdeme v celé Evropě. Vzhledem k tomu, že med byl vždy vzácnou surovinou, byla i medovina ve starověku a středověku určena především pro panovnické dvory, slavnostní příležitosti apod. Později se rozšířila i do měst, kde byly běžné šenky medné a vinné. Když Karel IV. zavedl u nás pěstování vinné révy, byla postupně medovina vytlačována vínem a také pivem. Vzájemným poměrem medu a vody na začátku kvašení je možné ovlivnit obsah alkoholu ve výsledném produktu. Chuťové variability lze dosáhnout různými přísadami, které jsou výrobním tajemstvím každého výrobce. Výroba medoviny je náročná na energie, prostory, suroviny i čas. Nenechá-li se dobře dozrát (což může trvat rok i několik let), má sklony k dalšímu rozkvášení. Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Objednáním alkoholu stvrzuji, že jsem osoba starší 18-ti let.


https://eshop.tavlisa.cz/